באגטים מכוסמין בהיר 80%
החומרים:
1/2 קילו קמח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
– מוסיפים את המים, השמן והמלח ומתחילים בלישה.
– מוסיפים טיפות מים לפי הצורך וממשיכים בלישה במשך 8 דקות, עד שהבצק דבוק לקרקעית ומנותק מהדפנות.
– מכדררים את הבצק עם יד משומנת, ומכסים למשך 45 דקות.
– מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומכסים למשך 5 דקות נוספות.
– מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ומעצבים לצורת אליפסה.
– חורצים בעזרת סכין (2 חריצים למעלה באלכסון), מניחים בתבנית, ומשאירים במשך 40 דקות.
– מפזרים מעט קמח, ומכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) על 190 מעלות טורבו עד לקבלת צבע זהוב – שחום.
* טיפ: לקבלת קרום פריך, יש להכניס קערת מים בתחתית התנור במהלך האפיה.
* אם אין תוכנית טורבו, יש לאפות בחום של 200 מעלות רגיל.