fbpx

עוגת שמרים בבקה עם תפוחי עץ ושטרויזל

עוגת שמרים במילוי תפוחים לשנה טובה ומתוקה. רכה, נימוחה וקלה להכנה.
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: כ-4 שעות

החומרים:

לבצק שמרים:
3 כוסות קמח (420 גר')
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
120 גרם חמאה רכה
רבע כוס מים או חלב
רבע כפית מלח
כף אבקת פודינג וניל

לשטרויזל (ציפוי פירורים):
3 כפות סוכר
3 כפות קמח
2 כפות שמן

להברשה:
ביצה טרופה

למילוי תפוחים:

30 גר' חמאה
5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר
כפית קינמון
כף וחצי אבקת אינסטנט וניל
צימוקים או חופן אגוזי מלך (לא חובה).

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.

– מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש במשך 2 דקות.

– מוסיפים את החמאה, המים, המלח ואבקת הפודינג ולשים במשך 12 דקות נוספות.

* שימו לב. הבצק צריך להיות רך מאוד, אם יבש יש להוסיף מעט מים.

– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים (או למשך הלילה).

– בינתיים מכינים את המילוי, ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד שמתרכך והנוזלים מצטמצמים.

– מוסיפים אבקת אינסטנט, צימוקים או אגוזים ומקררים.

– מכינים את השטרויזל, מערבבים את הסוכר, הקמח והשמן לפירורים.

– מוציאים מחצית הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח מאוד, מפזרים את תערובת תפוחי העץ על כל הבצק ומגלגלים לרולדה.

– חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני, מחברים לצמה, מניחים בתבנית אינגליש או תבנית עגולה, ומכסים למשך שעה ורבע.

– מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השטרויזל.

– מכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) בחום של 175 מע' עד להזהבה.

– מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.

* המתכון בכוס מדידה או כוס חד פעמי לשתיה חמה.
* ניתן להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!