עוגת שמרים בבקה עם תפוחי עץ ושטרויזל
החומרים:
לבצק שמרים:
3 כוסות קמח (420 גר')
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
120 גרם חמאה רכה
רבע כוס מים או חלב
רבע כפית מלח
כף אבקת פודינג וניל
לשטרויזל (ציפוי פירורים):
3 כפות סוכר
3 כפות קמח
2 כפות שמן
להברשה:
ביצה טרופה
למילוי תפוחים:
30 גר' חמאה
5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר
כפית קינמון
כף וחצי אבקת אינסטנט וניל
צימוקים או חופן אגוזי מלך (לא חובה).
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
– מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש במשך 2 דקות.
– מוסיפים את החמאה, המים, המלח ואבקת הפודינג ולשים במשך 12 דקות נוספות.
* שימו לב. הבצק צריך להיות רך מאוד, אם יבש יש להוסיף מעט מים.
– עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים (או למשך הלילה).
– בינתיים מכינים את המילוי, ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד שמתרכך והנוזלים מצטמצמים.
– מוסיפים אבקת אינסטנט, צימוקים או אגוזים ומקררים.
– מכינים את השטרויזל, מערבבים את הסוכר, הקמח והשמן לפירורים.
– מוציאים מחצית הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח מאוד, מפזרים את תערובת תפוחי העץ על כל הבצק ומגלגלים לרולדה.
– חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני, מחברים לצמה, מניחים בתבנית אינגליש או תבנית עגולה, ומכסים למשך שעה ורבע.
– מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השטרויזל.
– מכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) בחום של 175 מע' עד להזהבה.
– מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
* המתכון בכוס מדידה או כוס חד פעמי לשתיה חמה.
* ניתן להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש.