פיתות במחבת מקמח כוסמין לבן
החומרים:
3 וחצי כוסות קמח (חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
כפית סוכר
5 כפות שמן זית / קנולה
כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
– מוסיפים את השמן וכ 3/4 כוס מים, מתחילים בלישה ומוסיפים את המלח.
– ממשיכים בלישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. – אם יש צורך ממשיכים לטפטף מעט מים תוך כדי לישה (אבל ממש בטיפות!!)
– מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, ומניחים בקערה מכוסה בניילון למשך שעה.
– מוציאים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל – 8 כדורים, מכסים במגבת למשך 20 דקות נוספות, ומרדדים כל כדור לגודל פיתה על משטח מקומח.
– מחלקים נייר אפיה ל – 4, מקמחים, מניחים כל פיתה על חלק הנייר המחולק, ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.
– מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ולאחר שמתחמם מנמיכים את הלהבה.
– מרימים את נייר האפיה עם הפיתה, הופכים בזהירות לתוך המחבת, ומסירים את הנייר.
– מחכים כדקה או שתים והופכים. (במידה ועדיין לא התנפח יש לחכות עוד קצת עד לתפיחה).
– מוציאים לצלחת, מכסים במגבת, ומגישים חם.
* השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה.
* אפשר לנסות לכסות את המחבת עם הפיתות לפרק זמן מסויים.
* המידות בכוס מידה אוניברסלי או בכוס ח"פ לשתיה חמה.