fbpx

עוגת שמרים שוקולד מקמח לבן

אין כמו מאפה שמרים טרי שממלא את הבית בריח נפלא וכייף להגיש אותו עם קפה בכל הזדמנות. קבלו מתכון קל הכנה וטעים במיוחד, שאי אפשר לסרב לו.
כמות: 2 פסים, 2 תבניות אינגליש קייק מאורכות

החומרים:

לבצק

3 כוסות קמח לבן מנופה מתוצרת נפלאות

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1/3 כוס שמן

כ-3/4 כוס מים פושרים

1 כפית תמצית ווניל

מעט שמן

לציפוי

1 ביצה טרופה

לסירופ סוכר

1/2 כוס מים

1 כוס סוכר

למלית שוקולד (ל-2 פסים)

50 גרם חמאה או מחמאה מומסת

1 כוס קקאו

1 כוס שוקולית

1 כוס סוכר

כ-1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.

בקערה נפרדת שמים ביצה, שמן, מים ותמצית וניל וטורפים לבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לקערה עם הקמח בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.

משמנים מעט את הידיים ויוצרים כדור מהבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בנילון נצמד ומתפיחים כשעה.

מכינים את מלית השוקולד: מערבבים קקאו, שוקולית וסוכר בקערה. מוסיפים בהדרגה שמן עד לקבלת מרקם של ממרח.

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-2. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן באורך של כ-30 ס"מ ורוחב של כ-15 ס"מ ובעובי של כ-1/2 ס"מ.

מורחים מחצית מכמות החמאה המומסת על הבצק ומעליה מורחים מחצית מהמלית. מגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה וקולעים צמה. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. מכינים עוד פס מהבצק הנותר. מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים עוד כשעה.

מברישים את הפסים בביצה טרופה.

מכניסים את העוגה למסילה האמצעית של התנור ואופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב ואפוי היטב בחלקו התחתון.

בינתיים מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר 1/2 כוס מים וכוס סוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-8 דקות עד שמסמיך מעט. מורידים מהאש ומצננים.

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה סירופ סוכר.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!