כמות: 35-40 יחידות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ-20 דק'
החומרים:
לבצק
- 1 ק"ג קמח 'נפלאות'
- 1-1/2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר (כוס = 240 מ"ל)
- קליפת לימון מגורדת
- 2 ביצים M
- תמצית וניל
- 2 כוסות חלב
- 200 גרם חמאה רכה
למילוי:
- 500 גרם גבינת טוב טעם
- 1/2 כוס סוכר
- תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים M
- קליפת לימון מגורדת
- תמצית וניל
- ביצה אחת טרופה -להברשה
- סוכר לבן או חום- לקישוט
- אבקת סוכר לפיזור – אחרי האפיה
אופן ההכנה:
לשים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד, מכסים ומתפיחים כשעה
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת בלילה אחידה ומעבירים לשקית זילוף
מחלקים את הבצק ל-35 עד 40 יחידות
יוצרים מכל חתיכה צורת נקניק, קושרים כל נקניק לבייגל, מניחים בתבנית אפיה, מרווחים את החורים עם האצבעות ומזלפים ממלית הגבינה בין החורים
אופים ב-° 170 מעלות כ-20 דק'
מצננים ומפדרים באבקת סוכר
נועם זיגדון