fbpx

קובניות אווריריות

רכות ועסיסיות. מעדן אמיתי מהמטבח התימני
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ-25 דקות

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח 'נפלאות'
  • ½-1 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה L
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)
  • ¼ כוס שמן (בסוף הלישה)
  • 3 כפות שומשום
  • 1 כף קצח

אופן ההכנה:

  • ללוש הכל בקערת המיקסר עד לבצק רך ואחיד ולהתפיח שעה. רצוי להוריד אויר במהלך התפיחה (ואפילו פעמיים..)
  • להוריד למשטח מקומח ולחלק את הבצק ל-14 כדורים
  • לפתוח כל כדור למלבן דק ולמרוח חמאה או מחמאה ממומסת, לגלגל לנחש ולסובב לשבלול
  • לסדר בתבנית משומנת ולהתפיח כחצי שעה
  • למרוח ביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מע' כ-25 דקות
נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!