רמת קושי: קל
החומרים:
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה נפלאות
- 2 כפות שמרים יבשים
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- קורט מלח
- 2 שקיות סוכר ווניל
- 2 כפות אלכוהול (ערק או וויסקי או מה שיש בבית, האלכוהול מונע ספיגה של שמן)
- 4 ביצים
- גרידת לימון
- 50 מ”ל שמן (רבע כוס)
- 340 מ”ל מים (כוס וחצי)
אופן ההכנה:
- מתחילים בהתססת השמרים:
- מניחים בתחתית הקערה שמרים, כפית סוכר, חצי כוס מים, מערבבים היטב ומחכים שיתסוס 5 דקות
- מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר הבא:
קמח, סוכר, מלח, ביצים, שאר המים, שמן ולשים 10 דקות
- מורידים למשטח משומן קלות ונותנים מנוחה רבע שעה
- קורצים עיגולים בגודל 60 גרם, מניחים את העיגולים על ניירות אפיה גזורים בצורת מרובע ומתפיחים את העיגולים שעה ורבע.
- מחממים את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות
- מכניסים את הסופגניות עם נייר האפיה לטיגון, ובעזרת מלקחיים שומטים בעדינות את נייר האפייה ומוציאים
- מטגנים 2 דקות מכל צד
*️⃣אל תוותרו על שימוש במד חום זה חשוב לכל מאפה שתטגנו
יפעת רגב