כמות: כ – 20 יחי'
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפייה: כ- 20 דקות
החומרים:
- 500 גר' קמח תופח של נפלאות
- 200 גרם חמאה רכה (חמאה מופשרת בחוץ כשעתיים)
- 200 גרם גבינה לבנה
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- 2 כפיות סוכר
- ביצה
- 3 ביצים טרופות בקערה
- שומשום בצבעים (לבן, שחור ומלא מעורבים יחד) בקערה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר נשים את הקמח, החמאה הרכה, התבלינים ונערבב קלות. נוסיף גבינה צהובה ונערבב שוב להטמעת הגבינה בקמח.
- נוסיף גבינה לבנה, שמנת חמוצה וביצה אחת, ובוו הלישה נלוש עד לבצק דביק, נכניס למקרר לחצי שעת מנוחה.
- נעביר את הבצק למשטח מקומח, נחצה ל – 2, נגלגל לנחש ארוךונחתוך ל 10 חתיכות שוות בגודלן. (ס"ה 20 יחי').
- נגלגל לאצבעות באורך וברוחב הרצוי, נטבול כל אצבע בביצים ולאחר מכן בשומשום ונסדר בתבנית אפיה מרופדת.
- נכניס לתנור מחומם מראש על 170 מעלות ונאפה כ – 20 דקות עד להשחמה קלה.
*לשמור בקופסה אטומה *מומלץ לחמם לפני ההגשה
אורית עובדיה