לחם שטוח מקושט באנטיפסטי
החומרים:
- 500 גרם קמח לחם של נפלאות
- 300 גרם מים- כוס וחצי
- 40 גרם סוכר- 2 כפות
- 10 גרם שמרים יבשים- כף שטוחה
- 60 גרם שמן- 1/3 כוס
- 15 גרם מלח- כפית
לאנטיפסטי ירקות
- 3 בצלים -עדיף סגולים
- 2 פלפל אדום
- 2 פלפל צהוב
- 1 חציל
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- טימין מיובש
אופן ההכנה:
נכין את הבצק: נעביר לקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים, ונערבב קלות עם כף. נוסיף מים, שמן, ונתחיל ללוש עם וו הלישה.
לאחר 5 דקות נעצור את המיקסר ונוסיף את המלח. נלוש עוד 5 דקות. נכסה את הבצק ונניח להתפחה כשעה-שעה וחצי.
נעבור להכנת האנטיפסטי: נחמם תנור ל 200 מעלות, נפרוס את הירקות, בצלים לפרוסות, פלפלים לרצועות עבות, חציל לרצועות או פרוסות. נעביר לתבנית.
בשכבה אחת נתבל בשמן זית, מלח, פלפל ומעט טימין. נכניס לאפיה בתנור כ 30 דקות או פחות, תלוי בתנור שלכם, עד לריכוך והשחמה קלה. נצנן.
אגב, ניתן להשתמש בכל ירק שיש בבית, כמו פטריות, כרובית, קישואים ועוד.
נשמן קלות תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. נניח את הירקות לפי העדפה אישית, רק נשים לב שהצד המבריק של הירק כלפי בסיס התבנית.
נעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, נחלק ל 2 חלקים שווים. כל חלק נרדד קלות לעיגול בצק בקוטר התבנית, ונניח על גבי האנטיפסטי שבתבנית. נכסה ונניח להתפחה של חצי שעה.
נחמם תנור ל 200 מעלות, נזלף על הבצק מעט מים בעזרת מברשת, כשליש כוס, ונכניס לתנור. נאפה כ 20-30- דקות עד שצבע הלחם שזוף ומוכן. הופכים על קרש עץ או צלחת נאה, ומגישים לשולחן עם סכין לחם, ומטבלים.