כמות: 18 לחמניות
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 25 דקות.
החומרים:
קילו קמח כוסמין 80% (או קמח רגיל)
3 כפות סוכר (או דבש)
כף שמרים יבשים
כף משפר אפייה (לא חובה)
3.5 כוסות מים (בטמפרטורת החדר) (כוס = 180 מ"ל)
חצי כוס שמן
כף מלח
לציפוי:
קערה של מים
צלחת גדולה עם פשתן וקוואקר
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף קמח וכוס מים, מערבבים ומשאירים למנוחה של 2 דקות.
מוסיפים את שאר הקמח, כף משפר אפייה ומתחילים בלישה איטית.
מוסיפים בהדרגה את המים ואז את השמן ולשים היטב עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש כ 7 דקות נוספות.
משמנים מעט (מומלץ עם ספרי שמן) ומכסים ל 40 דקות מנוחה.
יוצרים כדורים של כ 70 גרם כל אחד, טובלים כל כדור במים, מגלגלים בצלחת הקוואקר, מהדקים מעט עם היד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (ברווח).
מכסים עם שקית ניילון, מתפיחים שעה נוספת, ומרססים מעט מים.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות – טורבו, במשך כ 25 דקות.
איטל חלילי ז"ל