החומרים:
בין 5.5 כוסות קמח כוסמין לבן נפלאות (כוס = 180 מ"ל)
חצי קוביית שמרים טריים
4\3 כוס סוכר
2 חלמונים M
100 גר חמאה או מחמאה רכה (לא מומסת)
קורט מלח
2 סוכר וניל
חצי כף משפר אפייה
1 וחצי כוס מים פושרים או חלב
למילוי:
ממרח שוקולד השחר (או אגוזי לוז או קינדר או פסק זמן)
פירורי אגוזי מלך (או פירורי ביסקוויטים)
מה עוד?
ביצה טרופה להברשה לפני האפיה
סירופ מייפל להברשה לאחר האפיה
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, הסוכר וניל, כף אחת מהקמח, כוס וחצי מים (או חלב), וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה (ללא גושים).
מוסיפים את הקמח, לאט ותוך כדי לישה עד לאיחוד הבצק.
ממשיכים בלישה ומוסיפים את החלמונים והחמאה ואז את קורט המלח, לשים היטיב, משמנים את הבצק ומתפיחים במשך שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומורחים בעדינות מהמילוי (לא יותר מידי שלא יצא מהצדדים),
ומפזרים אגוזי מלך טחונים (או פירורי ביסקוויטים).
מגלגלים לנחש, עוטפים ומכניסים למקפיא למשך כ 20 דקות.
מוציאים, חותכים לאורך, מסובבים לבורג, מכניסים לתבנית ומניחים להתפחה שעה נוספת או עד להכפלת הנפח.
מברישים עם ביצה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 200 מע' במשך 25 דקות.
מוציאים ומברישים עם סירופ מייפל ומשאירים למנוחה עד שמתקרר.
הערות:
מילוי: מומלץ לא למרוח עד השוליים שלא יברח לצדדים.
ציפוי המילוי בפירורים: גם מוסיף לטעם וגם מונע זליגת המילוי החוצה.
אפיה 25 דקות: מומלץ לאפות 10 דקות ראשונות אפיה רגילה ו 15 דקות נוספות על טורבו.