fbpx

פיתות פרנה

רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

6 כוסות קמח כוסמין לבן נפלאות (כוס = 180 מ"ל)

2 כוסות כוסמין 80% נפלאות

1 כוס קמח חיטה לבן נפלאות

4 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

כף משפר אפייה

2 חלמוני ביצה

כוס שמן זית

כף מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, כף קמח, וכוס מים אחת, משאירים כ 5-6 דקות עד שרואים בועות ושינוי במרקם השמרים.

מוסיפים את שאר הקמח, מתחילים בלישה איטית, מוסיפים את משפר האפיה ובהדרגה את שאר הנוזלים והמצרכים (את המלח בסוף).

לשים היטיב כ 7 – 8 דקות עד למרקם דביק.

משמנים את הבצק ומתפיחים שעה ורבע.

יוצרים כדורים במשקל 120 גרם על משטח מקומח, ומשאירים למנוחה 15 דקות.

משטחים כל כדור לפיתה, מניחים על נייר אפיה (לגזור כל נייר אפיה ל 4 חלקים ולהניח כל פיתה על מרובה אחד), מכסים ומתפיחים 20 דקות.

מקמחים משני הצדדים, מכניסים לסיר גריל חם, וכשצד אחד מוכן הופכים (שימו לב! האפיה מהירה).

מוציאים ומכניסים לשקית וסוגרים ל 40 דקות.

 

 

 

*ניתן להכין גם מסוג אחד של קמח לבחירתכם

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!