רמת קושי: בינוני
החומרים:
1 ק"ג קמח חיטה לבן נפלאות
1/2 כוס סוכר (כוס = 180 מ"ל)
קוביית שמרים (או 2 כפות שמרים יבשים)
2.5 כוסות חלב
3 ביצים
3 כפות שמן זית
פקק תמצית וניל
קורט מלח
ניירות אפיה גזורים לריבועים
לקרם:
להקציף 2 שמנת מתוקה / מעט חלב / מעט אבקת סוכר / אינסטנט פודינג / פירות טרופים.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה את הנוזלים למרקם בצק אחיד, מוסיפים את המלח, לשים היטיב ומתפיחים 45 דקות.
מחלקים את הבצק, מרדדים וקורצים צורות רצויות (לב, פרח או עיגול) בעובי של כס"מ אחד.
מניחים כל סופגניה על נייר מרובע בנפרד, מכסים ומתפיחים שעה ורבע.
מחממים מחבת על 160 מעלות (מומלץ להשתמש במד חום), מכניסים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה, משמיטים את הנייר בעדינות ומטגנים על אש נמוכה משני הצדדים עד להשחמה.
מקררים ומזלפים את הקרם.
איטל חלילי ז"ל