fbpx

אוזני המן ממולאים בבשר

'אוזן המן' מדושן ובשרי לסעודת החג, למשלוח מנות. וגם סתם כך, להתפנק במאפה טוב בימים הנהדרים והפורימיים. תהנו.
כמות: כ-30 יחידות
רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

לבצק:

1 ק"ג קמח 'נפלאות'

1 כף סוכר

1 כף מלח

½ כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)

½ כוס חומץ

2 כוסות מים

ללוש לבצק אחיד כ-5 דקות ולהניח חצי שעה בצד

למילוי הבשר:

½ ק"ג בשר פילה מדומה

1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום

2 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי שלם

½ כפית כמון

¼ כפית כורכום

½ כף פפריקה מתוקה

¼ כף מלח

¼ כף אבקת מרק

3 כוסות מים

¼ כוס שמן

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:

להשחים את הבצל עם שמן, להוסיף את הבשר ולטגן מכל הצדדים

להוסיף את הגזר, השום, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה

להוסיף את המים, לתבל, ולבשל בסיר כשעתיים וחצי עד לריכוך וצמצום הנוזלים

 

לרוטב פטריות

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות דקות

2 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק פטריות

1 כף אבקת מרק בצל

¼ כפית פלפל שחור

¼ כוס שמן

 

הכנת הרוטב:

לטגן את הבצל עם השמן ולהוסיף את הפטריות

לערבב את התבלינים עם המים והאבקות מרק ולשפוך לסיר

לבשל כ-5 עד שמסמיך

 

הכנה:

לחלק את הבצק ל-30 כדורים

כל כדור לפתוח לעיגול דק

לשים במרכז כף גדושה של בשר

לקפל למשולש בצורת אוזן המן

להבריש בביצה

לפזר שומשום וקצח

לאפות בתנור שחומם מראש על 200° כ-40 דקות

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!