כמות: 5 – 8
רמת קושי: בינוני
החומרים:
- 1/2 ק"ג קמח נפלאות
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1 שמנת חמוצה
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)
- 1/4 כוס שמן
למילוי
- 1/2 קילו גבינת כנען או טוב טעם
- 1/2 ק"ג גבינת חמד 5%
- 150 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת גרנה פדנו – לא חובה
- 100 גרם גבינה בולגרית – לא חובה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
להברשה:
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
♦ לחלק את הבצק ל 5-7 חלקים / לפתוח למלבן / לשים בקצוות כף מילוי / לסגור את הקצוות / לשים בשולים שכבה של גבינה ולעטוף את הגבינה בבצק
♦ במרכז למלא בנדיבות בגבינה ולהתפיח כחצי שעה