fbpx

באגטים מכוסמין בהיר 80%

טעים, פריך ופשוט להכנה. אחרי הנסיון הראשון לא תרצו להחליף בשום לחם אחר.
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים

החומרים:

1/2 קילו קמח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים
3 כפות שמן
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.

– מוסיפים את המים, השמן והמלח ומתחילים בלישה.

– מוסיפים טיפות מים לפי הצורך וממשיכים בלישה במשך 8 דקות, עד שהבצק דבוק לקרקעית ומנותק מהדפנות.

– מכדררים את הבצק עם יד משומנת, ומכסים למשך 45 דקות.

– מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומכסים למשך 5 דקות נוספות.

– מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ומעצבים לצורת אליפסה.

– חורצים בעזרת סכין (2 חריצים למעלה באלכסון), מניחים בתבנית, ומשאירים במשך 40 דקות.

– מפזרים מעט קמח, ומכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) על 190 מעלות טורבו עד לקבלת צבע זהוב – שחום.

* טיפ: לקבלת קרום פריך, יש להכניס קערת מים בתחתית התנור במהלך האפיה.
* אם אין תוכנית טורבו, יש לאפות בחום של 200 מעלות רגיל.

 

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!