בייגלה ירושלמי מקמח לבן
החומרים:
לבצק
3+1/2 כוסות קמח לבן מתוצרת נפלאות
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס וחצי מים פושרים
כפית מלח
4 כפות שמן
לציפוי
ביצה טרופה
1 כפית מים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
שומשום
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים שמן ומים בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק ל-5 כדורים, מכסים למשך 10 דקות תפיחה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מקמחים מעט את משטח העבודה ויוצרים גומה בכל כדור. בעזרת האצבעות פותחים את הגומה לחישוק מאורך. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
מצפים את הבייגלך: טורפים ביצה, מים, סוכר ומלח. מברישים בעדינות את הבייגלך ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ-20 דקות עד שהבייגלך מזהיבים.