fbpx

בייגלה ירושלמי

כמה פשוט ככה טעים

החומרים:

1 ק"ג קמח נפלאות

¼-1 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כפית אבקת אפיה

3 כוסות מים חמימים (כוס = 240 מ"ל)

⅓  כוס שמן

אופן ההכנה:

ללוש כ-5 דקות את כל המרכיבים

לבצק אחיד ורך

מכסים ומתפיחים את הבצק שעה.

מחלקים את הבצק ל-15 כדורים

מתפיחים שוב כ- 20 דקות

מכינים שתי קערות :

קערת אחת עם מים

וקערה שנייה עם שומשום/קצח/זעתר ….

לקחת כדור בצק ליצור חור בעזרת האגדול במרכז ולמתוח אותו לאט לצורת בייגל

להרטיב את הבייגל בקערה של המים

להעביר לקערת השומשום

ולצפות מכל הצדדים

לתת תפיחה של 10 דקות

להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כרבע שעה עד שמשחים

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!