בייגל אישי מתוק מקמח כוסמין בהיר 80%
החומרים:
4 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
רבע כוס שמן
ביצה טרופה
בין חצי כוס לכוס ורבע – מים
רבע כפית מלח
לסירופ:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
כף דבש
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומתחילים בלישה.
– מוסיפים ביצה, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ועוד מעט מים וממשיכים ללוש במשך 8 דקות תוך כדי הוספת טיפות מים לפי הצורך.
– מוסיפים מעט מלח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אלסטי וטיפה דבוק לקרקעית הקערה מכסים למשך כ 40 דקות.
– מוציאים את הבצק למשטח משומן ועם יד משומנת מחלקים ל 8 כדורים שווים.
– מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ממשיכים לגלגל לגליל ארוך, חותכים באמצע ומלפפים את שני הגלילים כמו צמה.
– סוגרים לחישוק, מניחים בתבנית (מקפידים לשמור על רווחים) ומכסים שוב למשך 45 דקות.
– מברישים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
בנתיים מכינים את הסירופ:
– מכניסים לסיר את כל המצרכים ומבשלים עד לרתיחה.
– מנמיכים את האש למשך כמה דקות נוספות ומקררים.
– מוציאים את המאפים ומברישים את הסירופ