fbpx

בייגל מכוסמין מלא 100%

רמת קושי: קל

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין 100% נפלאות

3 כפות דבש (או סוכר)

1 קוביית שמרים טריים (או 2 כפות שמרים יבשים)

בין 3.5 ל 4 כוסות מים פושרים (לקמח רגיל מספיקות 3 כוסות) (כוס = 180 מ"ל)

רבע כוס שמן זית

כף ורבע מלח

 

ביצה טרופה להברשה

פרג לפיזור

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מפוררים את השמרים מוסיפים את הדבש והמים ומערבבים היטיב.

מוסיפים את הקמח ובלישה איטית מוסיפים את הקמח והנוזלים לפי הצורך.

מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, עוצרים למנוחה של 3 דקות וממשיכים בלישה עד לאיחוד, מוסיפים את המלח ולשים כשתי דקות נוספות.

משמנים את הבצק, מכסים ומתפיחים 40 דקות.

יוצרים כדורים במשקל 120 גרם, מכסים משאירים למנוחה של 10 דקות.

מרדדים כל כדור על משטח משומן, מגלגלים לרצועה, מלפפים 2 רצועות אחד בשני כמו בורג, סוגרים לבייגל, מרססים מעט מים ומתפיחים שעה נוספת.

מברישים ביצה טרופה, מרססים שוב מעט מים, מפזרים פרג ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות טורבו.

לאחר שמוציאים מומלץ לרסס ספרי שמן לשמירת הטריות).

 

 

*ניתן להכין מהבצק גם לחמניות.

איטל חלילי ז"ל

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!