בייגל
בייגל שתמיד נחמד שיש בבית. אפשר לגוון ולהוסיף תוספות ומזרה שונה בכל פעם לפת שחרית מעניינת לבית הספר או לעבודה
כמות: 20 – 18 [תלוי בגודל הבייגלים]
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: שעתיים
זמן אפייה: 25 דקות
החומרים:
קילו קמח כוסמין 80% נפלאות (אפשר גם מקמח רגיל)
20 גרם (2 כפות +כפית) שמרים יבשים
70 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
30 גרם (כף וחצי) מלח
650 מ"ל (2.5 כוסות) מים
לציפוי:
– שמן זית
– מלח אטלנטי
– אופציונלי: שומשום לבן/שחור/קמח/גרעינים
אופן ההכנה:
– הניחו קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.
– הוסיפו מלח ולושי במשך 10 דקות.
– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).
– לושו ידנית שנית והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 25 דקות.
– חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו לכדורים במשקל של 90 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות. גלגלו לנקניק והדקו לצורת בייגל.
– סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.
– הברישו בשמן זית, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך – 30 – 25 דקות.
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג: לינוי ודרור. פורסם בעיתון 'המודיע'