גביניות שמרים
החומרים:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כף אינסטנט וניל
גרידת לימון מחצי לימון
כוס חלב
2 ביצים
150 גר' חמאה (או מחמאה)
לציפוי:
פירות יער או צימוקים
ביצה טרופה
לאחר האפיה:
אבקת סוכר או מי סוכר
למילוי:
250 גר' ריקוטה
250 גר' טוב טעם
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
כפית מיץ לימון
כפית גרידת לימון
2 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט וניל
1 כף קונפלור
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
– מוסיפים את גרידת הלימון, אינסטנט וניל, החלב, הביצים והחמאה, ולשים במשך 12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
– משמנים יד אחת, מרימים את הבצק על גבי ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים למקרר למשך כשעתיים או יותר (אפשר גם למשך כל הלילה).
מכינים את המילוי:
– מערבבים את כל המצרכים, מערבבים ומכניסים למקרר.
– מוציאים את הבצק ומחלקים ל – 3.
– מרדדים כל חלק על משטח מקומח, חותכים למרובעים, שמים מילוי במרכז הריבוע וסוגרים למעטפה או חצי מעטפה.
– מפזרים את הצימוקים או פירות היער ועם אצבע רטובה מדביקים בצק לבצק שלא יפתח.
– מניחים בתבנית למשך 40 דקות, מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות עד להזהבה.
– מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או מי סוכר.
* בזמן העבודה על חלק מהבצק כדאי שהשאר יהיה במקרר
* אפשר להשתמש עם סוג אחד של גבינה לכל 500 הגר'
* הלימון לא חובה
* הבצק מדהים אחרי מקרר
* כוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה