החומרים:
3 כוסות קמח כוסמין לבן "נפלאות" (כוס = 180 מ"ל)
1 כוס קמח חיטה לבן "נפלאות"
3 ביצים M
1 כוס מים פושרים (או חלב או חלב סויה בטעם וניל)
7 כפות סוכר
2 סוכר וניל
קורט מלח
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית משפר אפייה (לא חובה)
100 גרם חמאה או מחמאה
סירופ, מילוי וקישוט:
לסירופ:
סירופ גלסאז' מוכן בטעם הרצוי
למילוי:
שמנת מתוקה להקצפה (או קצפת פרווה)
חצי כוס חלב (או חלב סויה בטעם וניל)
חצי כוס אינסטנט פודינג וניל (או שוקולד)
לקישוט:
תותים או כל פרי אחר / עוגיות / סוכריות
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את החלב, השמרים, הסוכר, הסוכר הווניל וכף אחת של קמח וטורפים (עם המטרפה) עד לאיחוד.
מוסיפים את הקמח ומשפר האפייה, ממשיכים בלישה ומוסיפים בעדינות את הביצים, החמאה והמלח, לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומתפיחים במשל כשעה.
ומכדררים לעיגולים במשקל 70 גרם כל אחד, משטחים בעדינות וקורצים (עם קורצן) חור במרכז העיגול.
טובלים כל עיגול בקערת מים, מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומכסים למנוחה לשעה נוספת.
מברישים בביצה טרופה, מכניסים לתנור מחומם על 200 מעלות ללא טורבו למשך 20 עד 25 דקות, מוציאים על גבי רשת ומקררים.
מכינים את המילוי:
מקציפים עד לקבלת קצף אחיד.
חותכים לשתי פרוסות, ומזלפים על החלק התחתון (בעזרת צנטר).
את החלק העליון טובלים בסירופ גלאסז', סוגרים בעדינות, ומקשטים מלמעלה כטוב בעיניכם.