fbpx

זיווה – מאפה גבינות מלוח

מאפה גבינות מלוח

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח תופח 'נפלאות' (או קמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה)
  • 1 כף מלח
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2-3/4 כוסות מים חמימים (כוס = 240 מ"ל)

למילוי גבינות:

  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 3 כפות טבעות זיתים
  • 1 ביצה L
  • 1 כף קמח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • ללוש היטב, להניח בצד לחצי שעה ולחלק ל- 10-12 כדורים
  • כל כדור לפתוח דק כמה שאפשר, למרוח מרגרינה, לקפל לשניים, למרוח שוב מרגרינה ולקפל שוב לשניים
  • לחזור על הפעולה עד שנשאר משולש קטן, לעגל אותו, למרוח מרגרינה ולהניח במגש
  • להכניס למקרר לפחות לשעה

הכנת המילוי

  • לערבב היטב ולהכניס לשקית זילוף
  • לפתוח את הבצק למלבן דק
  • בעזרת שקית הזילוף למרוח שכבה בחלק העליון
  • לגלגל לרולדה
  • לקפל לשתיים לצורת פרסה
  • להבריש בחלמון
  • לפזר שומשום
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ- 25 דקות
נועם זגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!