החומרים:
- 1 ק"ג קמח תופח 'נפלאות' (או קמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה)
- 1 כף מלח
- 2-3 כפות סוכר
- 2-3/4 כוסות מים חמימים (כוס = 240 מ"ל)
למילוי גבינות:
- 250 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינה צהובה
- 3 כפות טבעות זיתים
- 1 ביצה L
- 1 כף קמח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- ללוש היטב, להניח בצד לחצי שעה ולחלק ל- 10-12 כדורים
- כל כדור לפתוח דק כמה שאפשר, למרוח מרגרינה, לקפל לשניים, למרוח שוב מרגרינה ולקפל שוב לשניים
- לחזור על הפעולה עד שנשאר משולש קטן, לעגל אותו, למרוח מרגרינה ולהניח במגש
- להכניס למקרר לפחות לשעה
הכנת המילוי
- לערבב היטב ולהכניס לשקית זילוף
- לפתוח את הבצק למלבן דק
- בעזרת שקית הזילוף למרוח שכבה בחלק העליון
- לגלגל לרולדה
- לקפל לשתיים לצורת פרסה
- להבריש בחלמון
- לפזר שומשום
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ- 25 דקות
נועם זגדון