רמת קושי: קל
זמן אפייה: 24 דקות
החומרים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף גלוטן
- כף מלח
- 3 כפות סוכר
- חצי כוס שמן
- 2 וחצי כוסות מים
לקבלת חלות שחומות מאד
ערבבו ומירחו:
2 חלמונים
חצי כפית סוכר = בשביל הצבע
קורט מלח = לנטרל את ריח הביצים
אופן ההכנה:
- ללוש במשך 10 דקות ללא הפסקה.
- להתפיח במשך חצי שעה
- ליצור עיגולים ולתת מנוחה 10 דקות
- לפתוח כל עיגול בעזרת מערוך למלבן
- לגלגל לנחש ארוך ולקלוע צורה של חלות
- להתפיח שעה (בחורף – שעה וחצי)
- לערבב 2 חלמונים, ביצה אחת, קצת סוכר, קצת מלח ולמרוח מעל החלות.
- לאפות בחום 190 מעלות בטורבו 24 דקות, בשלב השלישי מלמטה
טיפים💐
💥 רצוי להשתמש בקמח עם 11 אחוז חלבון, הבחירה שלי בקמח נפלאות בגלל איכות הקמח ואחוז החלבון הגבוה שמניב אלסטיות, אווריריות ומרקם רך ללחמים וכל בצקי השמרים.
💥 רצוי להתסיס את השמרים לפני, על מנת לתת כח לשמרים:
2 כפות שמרים + חצי כפית סוכר + חצי כוס מים לערבב היטב ולהשהות 6 דקות עד שהם תופחים.
💥 שימו את הקמח והשמרים, לושו מעט והוסיפו את הסוכר המלח והשמן
💥 לאחר הלישה הורידו את הבצק למשטח משומן קלות, קפלו אותו פנימה, כסו בניילון ותנו מנוחה 5 דקות
לאחמ"כ קפלו שוב פנימה ותראו שהבצק נהיה חלק.
כעת הוא מוכן להתפחה.
💥 להתפיח חצי שעה אין צורך ביותר מכך
💚התפחה אחרונה שעה!
💥 לקליעה של 6 רצועות אני קורצת עיגולים במשקל 140 גרם, לחלות גדולות שמתאימות ל 8 נפשות.
יפעת רגב