fbpx

חלות לשבת

יום שישי. סיר עם דגים, המון סלטים והריח הזה שגונב את הלב. ריח של חלה טרייה שנאפית בתנור. קבלו מתכון לחלה ביתית קלאסית וקלה להכנה.
כמות: 4 חלות בינוניות

החומרים:

המצרכים:

1 ק"ג קמח לבן "נפלאות"

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

כ – 3 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים.

לשים את הבצק כ – 2 דקות.

מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

*לתפיחה מושלמת: מכסים את הקערה, ומניחים את הבצק לתפיחה. כעבור שעה, טופחים מעט על הבצק, ומניחים אותו לתפיחה שניה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לכמות החלות הרצויה, מרדדים וקולעים. במידה והבצק דביק, מומלץ לשמן או לקמח את הידים / משטח העבודה.

מושחים את הבצק בביצה טרופה, וזורים מעל, שומשום או פרג, לפי הטעם.

אופים כ 45 דקות, בתנור מחומם ל – 180 מעלות

המתכון מופיע ע"ג האריזה של קמח נפלאות

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!