חלות לשבת
יום שישי. סיר עם דגים, המון סלטים והריח הזה שגונב את הלב. ריח של חלה טרייה שנאפית בתנור. קבלו מתכון לחלה ביתית קלאסית וקלה להכנה.
כמות: 4 חלות בינוניות
החומרים:
המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן "נפלאות"
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כ – 3 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים.
לשים את הבצק כ – 2 דקות.
מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
*לתפיחה מושלמת: מכסים את הקערה, ומניחים את הבצק לתפיחה. כעבור שעה, טופחים מעט על הבצק, ומניחים אותו לתפיחה שניה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לכמות החלות הרצויה, מרדדים וקולעים. במידה והבצק דביק, מומלץ לשמן או לקמח את הידים / משטח העבודה.
מושחים את הבצק בביצה טרופה, וזורים מעל, שומשום או פרג, לפי הטעם.
אופים כ 45 דקות, בתנור מחומם ל – 180 מעלות
המתכון מופיע ע"ג האריזה של קמח נפלאות