fbpx

חלות מקמח חיטה מלא 80%

יום שישי. סיר עם דגים, המון סלטים והריח הזה שגונב את הלב. ריח של חלה טרייה שנאפית בתנור. קבלו מתכון לחלה ביתית קלת הכנה וממש בריאה.
כמות: 3-4 חלות

החומרים:

לבצק

1 ק"ג קמח חיטה מלא 80% מתוצרת נפלאות

3 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

3-2 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

לציפוי

1 חלמון

כפית סוכר

כפית מים

שומשום

אופן ההכנה:

אופן ההכנה 

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל. מוסיפים שמן ומים בהדרגה ומגבירים את מהירות המיקסר. מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.

מקמחים מעט את משטח העבודה.

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומתפיחים אותם כ-10 דקות.

מרדדים כל חלק ומגלגלים לרולדה. מגלגלים את הרולדה לרצועה מאורכת על משטח העבודה. קולעים מהרצועות 3 או 4 חלות.

מעבירים את החלות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד שהחלות מכפילות את נפחן.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים חלמון עם סוכר ומים, מברישים את החלות, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה.

הערה:

אם מעוניינים בחלה מתוקה יש להוסיף לבצק כוס סוכר.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!