החומרים:
- 1 ק"ג 'קמח חלה נפלאות'
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- כ 2.5 + כוסות מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)
- 1/4 כוס שמן
ניתן להעשיר את הלחם עם גרעיני חמניות / בצל מטוגן / טבעות זיתים וכדו'
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים אחת, כף קמח אחת ולערבב
- להוסיף מעל את הקמח, המלח, השמן, ויתרת המים וללוש במיקסר כ- 6 דקות
- להתפיח
- להוריד אוויר ושוב להתפיח
- לחלק את הבצק ל-8 חלקים ולרדד כל כדור למלבן
- לקפל את החלק העליון עד למרכז ואת החלק התחתון להניח מעל
- לרדד שוב ולכדרר לכדור
- להכניס לשקית קוקי, לעשות חריץ במרכז עם סכין חדה ולפזר קמח מעל הלחם
- לקשור את השקית קוקי ולהתפיח 20 דקות
- לאפות בתנור שחומם מראש על-180° כ-25 דקות
נועם זיגדון