fbpx

לחם כפרי

אפוי בשקית קוקי

החומרים:

  • 1 ק"ג 'קמח חלה נפלאות'
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • כ 2.5 + כוסות מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)
  • 1/4 כוס שמן 

ניתן להעשיר את הלחם עם גרעיני חמניות / בצל מטוגן / טבעות זיתים וכדו'

אופן ההכנה:

  • מכניסים לקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים אחת, כף קמח אחת ולערבב 
  • להוסיף מעל את הקמח, המלח, השמן, ויתרת המים וללוש במיקסר כ- 6 דקות 
  • להתפיח 
  • להוריד אוויר ושוב להתפיח 
  • לחלק את הבצק ל-8 חלקים  ולרדד כל כדור למלבן 
  • לקפל את החלק העליון עד למרכז  ואת החלק התחתון להניח מעל 
  • לרדד שוב ולכדרר לכדור 
  • להכניס לשקית קוקי, לעשות חריץ במרכז עם סכין חדה ולפזר קמח מעל הלחם
  • לקשור את השקית קוקי ולהתפיח 20 דקות 
  • לאפות בתנור שחומם מראש על-180° כ-25  דקות 
נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!