fbpx

לחם מקמח כוסמין מלא 100%

איכות, בריאות ומלי מאירוב נכנסו למטבח… ואפו לכם מתכון שאפשר לסכם אותו במילה אחת: ״נפלאות”. כי כשמדברים על מעבר לתזונה בריאה מתכוונים בדיוק לזה – לחם טרי וריחני מקמח כוסמין מלא נפלאות! בריא, מזין ומלא טעם!
כמות: כיכר אחת
זמן הכנה והתפחה: כ- 5 שעות
זמן אפייה: 35 דקות

החומרים:

500 קמח כוסמין 100% מתוצרת נפלאות
כף ורבע שמרים יבשים
כוס וחצי בערך מים פושרים
כף סילאן
כפית פשתן (לא חובה)
כף כוסברה יבשה
חצי כוס גרעיני חמניה מקולפים
2 כפיות מלח
5 כפות שמן זית

לציפוי:

ביצה טרופה
3 כפות שיבולת שועל

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הפשתן, הכוסברה וגרעיני החמניה ומערבבים.

– מוסיפים את שמן הזית, הסילאן, כוס אחת של מים והמלח ומתחילים בלישה.

– מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש במשך כ 12 דקות עד שהבצק אחיד ודביק (התוצאה צריכה להיות דביקה ודלילה מעט יותר מבצק לבן).

– משמנים את הבצק מלמעלה, מניחים ניילון נצמד על הקערה ומכניסים למקרר למשך 3 שעות (או אפילו מעט יותר).

– מוציאים מהמקרר ומניחים את הבצק על משטח מקומח, משטחים את הבצק ומגלגלים לרולדה.

– מהדקים שלא יפתח, מעצבים לצורת לחם ומניחים על נייר אפיה מקומחת היטיב.

– מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה נוספת למשך שעה וחצי (או יותר).

– מורחים ביצה טרופה, מפזרים שיבולת שועל ומכניסים לתנור מחומם מראש 200 מעלות למשך כ 35 דקות.

– רוצים לדעת שהלחם מוכן? תהפכו את הלחם, הקישו קלות בתחתית הלחם! אם אתם שומעים שחלול – הלחם מוכן ומזומן!

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!