לחם מקמח כוסמין מלא 100%
החומרים:
500 קמח כוסמין 100% מתוצרת נפלאות
כף ורבע שמרים יבשים
כוס וחצי בערך מים פושרים
כף סילאן
כפית פשתן (לא חובה)
כף כוסברה יבשה
חצי כוס גרעיני חמניה מקולפים
2 כפיות מלח
5 כפות שמן זית
לציפוי:
ביצה טרופה
3 כפות שיבולת שועל
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הפשתן, הכוסברה וגרעיני החמניה ומערבבים.
– מוסיפים את שמן הזית, הסילאן, כוס אחת של מים והמלח ומתחילים בלישה.
– מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש במשך כ 12 דקות עד שהבצק אחיד ודביק (התוצאה צריכה להיות דביקה ודלילה מעט יותר מבצק לבן).
– משמנים את הבצק מלמעלה, מניחים ניילון נצמד על הקערה ומכניסים למקרר למשך 3 שעות (או אפילו מעט יותר).
– מוציאים מהמקרר ומניחים את הבצק על משטח מקומח, משטחים את הבצק ומגלגלים לרולדה.
– מהדקים שלא יפתח, מעצבים לצורת לחם ומניחים על נייר אפיה מקומחת היטיב.
– מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה נוספת למשך שעה וחצי (או יותר).
– מורחים ביצה טרופה, מפזרים שיבולת שועל ומכניסים לתנור מחומם מראש 200 מעלות למשך כ 35 דקות.
– רוצים לדעת שהלחם מוכן? תהפכו את הלחם, הקישו קלות בתחתית הלחם! אם אתם שומעים שחלול – הלחם מוכן ומזומן!