לחם מרוקאי מקמח כוסמין בהיר 80%
החומרים:
המצרכים:
▪️ 4 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
▪️ כף שמרים
▪️ כף דבש
▪️ 3 כפות שמן זית
▪️ 3/4 כוס מים רגילים (ולשמור עוד חצי כוס בצד רק למקרה הצורך)
▪️ כפית מלח
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והדבש ומערבבים.
▫️ מוסיפים את השמן, המים והמלח, ולשים עד לקבלת בצק רך.
במידת הצורך להוסיף מים לאט ועם כף.
▫️ מכסים להתפחה למשך שעה.
▫️ מקמחים את משטח העבודה, מחלקים ל 8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק ומכסים עם מגבת למשך 10 דקות.
▫️ לוקחים כל כדור, משטחים עם כפות היידים על משטח מקומח (לעובי פיתה, לא דק מדי), ומניחים על גבי ריבוע נייר אפיה מקומח.
▫️ מכסים לרבע שעה נוספת ומזלפים טיפות שמן זית על הבצק.
▫️ מחממים סיר גריל חשמלי ומקמחים את החלק התחתון של הסיר.
▫️ מרימים בעדינות את נייר האפיה עם הפיתה, מניחים בצורה הפוכה כשהבצק כלפי מטה והנייר למעלה, מסירים את הנייר, ואופים במשך כשתי דקות בכל צד.
▫️ מוציאים, עוטפים במגבת, ומזמינים את כולם לחגיגה..
שונות:
1️⃣ זהירות: לעמוד על המשמר משום שהבצק נשרף במהירות.
2️⃣כשמשתמשים בקמח כוסמין הבצק יכול להיראות יבש, אבל זה רק נראה, אין למהר ולהוסיף מים.