החומרים:
- 4 כוסות קמח 'נפלאות' (כוס = 240 מ"ל)
- 1 כפית 'גדושה' סודה לשתייה
- ½- 1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1+3/4 כוסות ריוויון
- 1 כוס חמוציות
- 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- בקערה נוספת טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
- מעבירים את הבלילה אל קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד ומוסיפים את החמוציות
- מקמחים משטח עבודה, מגלגלים את הבצק לכדור, ומצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמנייה
- מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים ועושים חתך בצורת איקס במרכז הכדור
- אופים ב- 150° במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב
נועם זגדון