fbpx

לחם סודה אירי עם חמוציות

ללא כל צורך בהתפחה או שמרים!

החומרים:

  • 4 כוסות קמח 'נפלאות' (כוס = 240 מ"ל)
  • 1 כפית 'גדושה' סודה לשתייה
  • ½- 1 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1+3/4 כוסות ריוויון
  • 1 כוס חמוציות
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה:

  • מכניסים לקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • בקערה נוספת טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
  • מעבירים את הבלילה אל קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד ומוסיפים את החמוציות
  • מקמחים משטח עבודה, מגלגלים את הבצק לכדור, ומצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמנייה
  • מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים ועושים חתך בצורת איקס במרכז הכדור
  • אופים ב- 150° במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב

 

נועם זגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!