רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-45 דקות
החומרים:
- 500 גרם קמח לחם של נפלאות
- 1 ביצה L
- 4 כפות שמן
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים
- ½ כף מלח
- 250 מ"ל מים פושרים
אופן ההכנה:
מתאים לתבנית קסטן 30×10 ס"מ
- ללוש לבצק אחיד במשך כ-10 דקות, לכסות ולהתפיח כשעה
- להעביר למשטח מקומח ולפתוח במערוך למלבן גדול ודק (חשוב להוציא את האויר)
- לקפל את הבצק משני הצדדים עד למרכז, לפתוח שוב במערוך ולגלגל ללחם לאורך הבצק
- להכניס לתבנית קסטן משומנת, לסגור ולהתפיח שוב כ-45 דקות
- לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-45 דקות
- לקרר ולפרוס
*אפשר להחליף לקמח לבן, קמח מלא, קמח כפרי וקמח כוסמין
נועם זיגדון