fbpx

לחם קסטן פשוט מושלם

רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-45 דקות

החומרים:

  • 500 גרם קמח לחם של נפלאות
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים
  • ½ כף מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים

 

אופן ההכנה:

מתאים לתבנית קסטן 30×10 ס"מ

  • ללוש לבצק אחיד במשך כ-10 דקות, לכסות ולהתפיח כשעה
  • להעביר למשטח מקומח ולפתוח במערוך למלבן גדול ודק (חשוב להוציא את האויר)
  • לקפל את הבצק משני הצדדים עד למרכז, לפתוח שוב במערוך ולגלגל ללחם לאורך הבצק
  • להכניס לתבנית קסטן משומנת, לסגור ולהתפיח שוב כ-45 דקות
  • לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-45 דקות
  • לקרר ולפרוס

 

*אפשר להחליף לקמח לבן, קמח מלא, קמח כפרי וקמח כוסמין

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!