fbpx

לחמניות באן

כמות: 24 לחמניות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן בישול: 15-17 דקות

החומרים:

♪ 3 כוסות קמח נפלאות (כוס = 240 מ"ל)

♪ 1 שקית אבקת אפיה

♪ 1/2 כפית סודה לשתיה

♪ 1-1/2  כפות סוכר

♪ 1 כף  שמרים יבשים

♪ 1 כוס  מים פושרים ( אם הבצק יבש להוסיף עוד 1/4 כוס)

♪ 2 כפות שמן

♪ 1 כפית חומץ

♪ 1 כפית מלח

 

שיפודי שישליק הודו

♫ 1 קילו שישליק חתוכות לקוביות

♫ 1 כף פפריקה מתוקה

♫ 1/2 כף מלח

♫ 1/2 כף ראס אל חנות

♫ 1 כף כמון

♫ כפית  הל טחון

♫ 1 כפית אבקת שום

♫ פלפל שאטה טחון חריף ומתוק

♫ פלפל שחור

♫ 2 כפות שמן

♫ לערבב את כל התבילינים בקערה ולהכניס את השישליק

♫ לשפד ולצלות במחבת פסים משני צדדים

 

אופן ההכנה:

♪ לשים את כל המצרכים לבצק רך וגמיש, מכסים ומתפיחים שעה

♪ קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק

♪ חותכים מרובעים מנייר אפייה גדולים יותר מגודל הבצק ומניחים כל כדור בצק כשהחלק החלק כלפי מעלה מעל ריבוע בצק.

♪ מניחים על השיש ומכסים מתפיחים במשך 30 דקות

♪ מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם

♪ מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק

חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח

♪ מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות

♪ מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!