לחמניות ממולאות מקמח חיטה 80%
כאן הכנו לכם מתכון ללחמניות במילוי בשר, טעימות רכות ונפלאות!
החומרים:
1 ק״ג קמח 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
2 כוסות מים (וכוס נוספת בצד)
1 ביצה
להברשה
חלמון ביצה
כפית סילאן
כפית מים
למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ
חצי קילו בשר טחון
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
כפית ורבע מלח
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
– מערבבים ומוסיפים שמן, ביצה ושתי כוסות מים.
– לשים כשלש דקות ומוסיפים את המלח.
– ממשיכים ללוש ומוסיפים מים לפי הצורך
– לשים כעשר דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ללא קרעים.
– משמנים את הידים, מרימים את הבצק, יוצרים כדור ומניחים לתפיחה למשך 45 דקות בלבד.
– מחלקים את הבצק ל 20 חלקים שווים, מניחים על משטח משומן ומכסים במגבת.
– מרדדים, שמים כף מהמילוי במרכז וסוגרים על ידי איסוף השוליים לאמצע (כמו שקית) והופכים (כשהתפר כלפי מטה, להקפיד לסגור היטב).
– מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.
– מברישים ומכניסים לתנור בחום 190 מעלות ללא טורבו עד שמקבל צבע שזוף.
אופן הכנת המילוי:
– מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר, מפוררים במחבת עד שמאפיר.
– מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד שאין נוזלים והבשר מבריק.
– מוסיפים צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומניחים לקירור.
* ניתן למלא בטונה, בחזה עוף, בפירה או בגבינות ולמעשה כל מה שאתם מוצאים לנכון, הכל הולך.
* המתכון בכוס מדידה או בחד פעמי לשתיה חמה
* המתכון מתאים גם לקמח כוסמין אלא שככל הנראה תצטרכו להוסיף מעט מים.
* ניתן בהחלט לוותר על הביצה במתכון.