fbpx

לחמניות מקמח כוסמין בהיר 80%

מה לא נכתב על הסנדביץ׳ של בית הספר? שהוא זה שעוזר לרמת הריכוז בלימודים. שהוא זה שנותן אנרגיה לתלמידים ושרוב הילדים יעדיפו את הסנדביץ׳ שלהם בלחמניה. אז קבלו מתכון מנצח ללחמניה איכותית ובריאה שאף תלמיד לא יחזיר הביתה.
כמות: 15 לחמניות

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין לבן 80% מתוצרת נפלאות

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

3+1/2 כוסות מים פושרים

2 כפיות מלח

1/2 כוס שמן

לציפוי

חלמון

כפית מים

כפית סוכר

אופן ההכנה:

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים שמן ומים בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.

בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-15 יחידות. מעצבים את יחידות הבצק לצורת לחמניה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יש להניח את הלחמניות במרחק של כ-2 ס"מ זו מזו כדי לאפשר להן לתפוח. מכסים את התבנית ומתפיחים עוד שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות

מערבבים חלמון עם מים וסוכר, מברישים את הלחמניות ומכניסים לתנור לכ-20 דקות עד שהן מזהיבות.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!