fbpx

לחמניות עננים עם סלט טונה מבושל

רמת קושי: בינוני

החומרים:

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל) 'נפלאות'
  • 2 כפות שמרים
  • 1/2 כוס שמן (כוס = 240 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2-1/2 כוסות מים פושרים

המתכון לסלט טונה

 

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 קופסאות טונה 
  • שמן של הטונה 
  • 2 כפות רסק
  • פלפל חריף 
  • 6 שיני שום 
  • פלפל שחור
  • מלח 
  • 1 כוס מים 

לטגן את הבצל עם השמן של הטונה, להשחים את הרסק עם המים, להוסיף את התבלינים והטונה ולבשל כ- 20 דקות

*אפשר להכין גם עם בשר או עוף טחון

 

אופן ההכנה:

  • ללוש לבצק אחיד (להכניס את רוב המים ואת מה שנשאר להוסיף בזהירות ולפי הצורך)

להוריד אויר ולהתפיח שוב 

  • להתפיח עד הכפלת הנפח
  • לחלק ל-15 כדורים, לפתוח למלבן רחב מעט, לשים מהמילוי, לעטוף בבצק, לגלגל ללחמניה ולהתפיח שוב כחצי שעה
  • להבריש בחלמון מעורבב עם טיפה מים ולפזר שומשום 
  • להכניס לתנור על חום שחומם על 180° כעשרים דקות
  • מוציאים מהתנור, מכסים במגבת לכמה דקות
נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!