החומרים:
לבצק:
2\1 קילו קמח כוסמין לבן נפלאות (או קמח לבן נפלאות)
כף שמרים יבשים (או קוביית שמרים טריים)
3 כפות סוכר
כף שטוחה של מלח
2 כוסות מים פושרים (כוס = 180 מ"ל)
כף משפר אפייה – לא חובה
מה עוד?
קערת זכוכית
ניילון נצמד
שמן זית
לפיזור:
עגבניות שרי / מלח גס / מעט קצח / עלי טימין
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר ממיסים את השמרים, הסוכר, עם כף קמח וכוס מים מערבבים ומשאירים 15 דקות.
מוסיפים את שאר הקמח ומשפר האפייה, מתחילים בלישה, מוסיפים בזהירות את כוס המים השנייה ולבסוף את המלח, לשים היטב עד לקבלת בצק אלסטי ונמתח.
מעבירים לקערה, משמנים (שמן זית), הופכים לכדור, מכסים ומתפיחים במקרר בין שעתיים ל 12 שעות.
מוציאים ומתפיחים שעה נוספת בחוץ.
מכינים את הטאבון (או אם מכינים בתנור – תבנית עם נייר אפייה).
חותכים בעדינות ל 4 כדורים וכל כדור מותחים עם הידיים בזהירות ובעדינות (להשתדל לא להוציא את האויר מהבצק).
מניחים על התבנית מורחים בעדינות שמן זית, מפזרים עגבניות שרי, מלח גס, מעט קצח, עלי טימין
וכעת:
לפוקאצ'ה דקה – מכניסים מיד לטאבון על חום גבוה או לתנור לכמה דקות בחום של 250 מעלות. לפוקאצ'ה מעט עבה – להתפיח 40 דקות נוספות ואז להכניס לטאבון או לתנור.
*מומלץ לרסס מים מדי פעם תוך כדי אפיה.