לחמניות תפוח
לחמניות תפוח שהכינה מלי מאירוב הנהדרת, לצד התפוח והדבש.
מקסים.
החומרים:
4 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל)
כף ורבע שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף דבש
כוס מים פושרים (ועוד כוס להוספה)
רבע כוס שמן
כפית מלח
להברשה ראשונה:
חלמון
כפית מים
לקישוט:
2 גרעיני דלעת
הברשה שניה:
2 כפיות דבש
כפית מים רותחים
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הסוכרוהדבש ומערבבים.
– מוסיפים את המים והשמן ולשים כשתי דקות.
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש תוך כדי הוספתמים בטיפות ובזהירות עד לקבלת בצק גמיש ונתלה על וו הלישה וקצת דבוק לקרקעית.
– מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, מכניסים בקערה, ומכסים למשך 45 דקות.
– מחלקים לכדורים במשקל 65 גר' (בגודל של כדור פינג פונג), מניחים בתבנית שקעים, מכניסים את התבנית בשקית ניילון ומניחים להתפחה נוספת במשך 45 דקות.
– תוקעים במרכז מקל בייגלה או שיפוד עץ חתוך, מברישים, ושימו 2 גרעיני דלעת לקישוט.
– מכניסים לתנור מדף שני מלמטה (לא טורבו) בחום של 200 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.
– מוציאים ומברישים בתערובת השניה.
* אם אין מספיק תבניות, אפשר להכין את הכדורים לתפוח בינתיים, ולהכניס כשהתבנית יוצאת מהתנור, יש רק להרים בזהירות ולכסות שוב לתפיחה קלה.