fbpx

לחמניות תפוח

בואו לשדרג את שולחן החג עם לחמניות מיוחדות ויפיפיות, מתאימות לאוירת החג.
לחמניות תפוח שהכינה מלי מאירוב הנהדרת, לצד התפוח והדבש.
מקסים.
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים

החומרים:

4 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל)
כף ורבע שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף דבש
כוס מים פושרים (ועוד כוס להוספה)
רבע כוס שמן
כפית מלח

להברשה ראשונה:
חלמון
כפית מים

לקישוט:
2 גרעיני דלעת

הברשה שניה:
2 כפיות דבש
כפית מים רותחים

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הסוכרוהדבש ומערבבים.

– מוסיפים את המים והשמן ולשים כשתי דקות.

– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש תוך כדי הוספתמים בטיפות ובזהירות עד לקבלת בצק גמיש ונתלה על וו הלישה וקצת דבוק לקרקעית.

– מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, מכניסים בקערה, ומכסים למשך 45 דקות.

– מחלקים לכדורים במשקל 65 גר' (בגודל של כדור פינג פונג), מניחים בתבנית שקעים, מכניסים את התבנית בשקית ניילון ומניחים להתפחה נוספת במשך 45 דקות.

– תוקעים במרכז מקל בייגלה או שיפוד עץ חתוך, מברישים, ושימו 2 גרעיני דלעת לקישוט.

– מכניסים לתנור מדף שני מלמטה (לא טורבו) בחום של 200 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.

– מוציאים ומברישים בתערובת השניה.

 

* אם אין מספיק תבניות, אפשר להכין את הכדורים לתפוח בינתיים, ולהכניס כשהתבנית יוצאת מהתנור, יש רק להרים בזהירות ולכסות שוב לתפיחה קלה.

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!