fbpx

מופלטות

רמת קושי: קל

החומרים:

1 ק"ג קמח 'פיצה' נפלאות (או קמח רגיל)

1 כפית שמרים

1 כף שטוחה מלח

3 כפות סוכר

3.5 כוסות מים (שימו לב: קמח עם אחוז חלבון גבוה כמו הקמח פיצה של נפלאות סופח יותר נוזלים)

אופן ההכנה:

  • לשים את כל חומרי הבצק 8 דקות
  • שמים למנוחה 10 דקות
  • קורצים עיגולים במשקל 50 גרם
  • מניחים בתבנית תנור משומנת היטיב (כוס שמן).
  • נותנים מנוחה 40 דקות
  • גוזרים עיגול מנייר אפיה בגודל המחבת או הסיר.
  • מחממים את המחבת
  • מניחים כל עיגול על נייר האפיה ופותחים בעזרת הידיים
  • מניחים את העיגול על המחבת כשהבצק כלפיי המחבת ומורידים את נייר האפיה (ופותחים שוב עיגול בצק)
  • מחממים 5 דקות את המופלטה שבמחבת הופכים ומניחים שוב את נייר האפיה עם הבצק וחוזר חלילה עם עוד 6 עיגולי מופלטה.

 

*אני אוהבת קצת יותר להשחים את המופלטה מי שאוהב אותה בהירה שיקצר את הזמן על המחבת

יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!