רמת קושי: קל
החומרים:
1 ק"ג קמח 'פיצה' נפלאות (או קמח רגיל)
1 כפית שמרים
1 כף שטוחה מלח
3 כפות סוכר
3.5 כוסות מים (שימו לב: קמח עם אחוז חלבון גבוה כמו הקמח פיצה של נפלאות סופח יותר נוזלים)
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק 8 דקות
- שמים למנוחה 10 דקות
- קורצים עיגולים במשקל 50 גרם
- מניחים בתבנית תנור משומנת היטיב (כוס שמן).
- נותנים מנוחה 40 דקות
- גוזרים עיגול מנייר אפיה בגודל המחבת או הסיר.
- מחממים את המחבת
- מניחים כל עיגול על נייר האפיה ופותחים בעזרת הידיים
- מניחים את העיגול על המחבת כשהבצק כלפיי המחבת ומורידים את נייר האפיה (ופותחים שוב עיגול בצק)
- מחממים 5 דקות את המופלטה שבמחבת הופכים ומניחים שוב את נייר האפיה עם הבצק וחוזר חלילה עם עוד 6 עיגולי מופלטה.
*אני אוהבת קצת יותר להשחים את המופלטה מי שאוהב אותה בהירה שיקצר את הזמן על המחבת
יפעת רגב