fbpx

סופגניות בריוש

אפויות במילוי גנאש מוקצף וציפוי רושה
כמות: 30 סופגניות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: 12 דקות

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח מלא 80% נפלאות
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוס סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 300 גרם חמאה רכה
  • 4 ביצים
  • גרידה מתפוז אחד
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 שקיות סוכר ווניל
  • כוס וחצי מים

גנאש שוקולד מוקצף וציפוי רושה:

  • כוס וחצי מים

גנאש שוקולד מוקצף:

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות פרלינה או 2 כפות אבקת נוגט
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (להקצפה)

ציפוי רושה:

  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כף דבש
  • חצי כוס ברס (אגוזי לוז מסוכרים)

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות (ללא החמאה)

לאחר מכן מחליפים את וו הלישה בוו גיטרה ומוסיפים כל

פעם את קוביות החמאה, מרימים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת.

מוציאים בידיים משומנות מעט את הבצק לקערה משומנת קלות, מניילנים את הקערה ומתפיחים שעה.

לאחר מכן מכניסים את הבצק למקרר למשך שעתיים, מוציאים את הבצק, קורצים עיגולים יפים בגודל 60 גרם ומתפיחים אותם עד להכפלת הנפח (לפחות שעה).

מחממים תנור לחום 190 מעלות בטורבו  ואופים את הסופגניות 12 דקות.

מקררים היטב.

גנאש מוקצף:

מרתיחים את השמנת מתוקה, מוסיפים את הפרלינה

והשוקולד ומערבבים עד לתערובת חלקה.

מקררים במשך שעתיים במקרר.

כשהגנאש יציב ומעט נוקשה מעבירים אותו לקערת המיקסר עם השמנת הנוספת ומקציפים לקצף יציב.

מכניסים את הקצף לשק זילוף עם צנטר

ציפוי רושה:

מרתיחים את השמנת

מוסיפים את הדבש והשוקולד המריר

מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את הברס

מערבבים היטב ומקררים

יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!