סופגניות מדהימות, אפויות וללא נקיפות מצפון מקמח כוסמין 80%
החומרים:
3 כוסות קמח כוסמין בהיר 80% / חיטה 80% / קמח לבן מתוצרת נפלאות
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 ביצים טרופות
רבע כוס חלב או מים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה (ועוד 50 גרם למרוח לאחר האפיה)
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
– מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ולערבב.
– מוסיפים את הביצים, החלב (או המים), את הוניל והחמאה ולשים במשך 12 דקות.
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כמה דקות נוספות.
– מרימים את הבצק, מניחים על ניילון נצמד, עוטפים אותו ומכניסים למקרר למנוחה למשך 3 שעות או יותר (אפשר להשאיר גם ללילה שלם).
– מוציאים את הבצק ומחלקים ל 12 כדורים או בכל גודל אחר שתבחרו.
– מניחים בתבנית ומכסים בניילון נצמד (בצורה רופפת שלא ידבק לבצק).
– מניחים לשעה נוספת.
– ממיסים 50 גרם חמאה (או מרגרינה) ומורחים מעל.
– מכניסים לתנור בחום 175 מעלות ללא טורבו (מדף שני מלמטה) למשך 20 דקות או עד שמזהיב.
– מפזרים אבקת סוכר וממלאים בריבה או כל טוב אחר שתמצאו לנכון.
*קמח כוסמין נוטה לתפוח מעט לרוחב מאשר בגובה
*להקפיד שהבצק יהיה רך, במידה וצריך יש להוסיף מעט חלב או מים