fbpx

סופגניות מקמח נפלאות

רמת קושי: קל

החומרים:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה נפלאות
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • קורט מלח
  • 2 שקיות סוכר ווניל
  • 2 כפות אלכוהול (ערק או וויסקי או מה שיש בבית, האלכוהול מונע ספיגה של שמן)
  • 4 ביצים
  • גרידת לימון
  • 50 מ”ל שמן (רבע כוס)
  • 340 מ”ל מים (כוס וחצי)

אופן ההכנה:

  • מתחילים בהתססת השמרים:
  • מניחים בתחתית הקערה שמרים, כפית סוכר, חצי כוס מים, מערבבים היטב ומחכים שיתסוס 5 דקות
  • מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר הבא:

קמח, סוכר, מלח, ביצים, שאר המים, שמן ולשים 10 דקות

  • מורידים למשטח משומן קלות ונותנים מנוחה רבע שעה
  • קורצים עיגולים בגודל 60 גרם, מניחים את העיגולים על ניירות אפיה גזורים בצורת מרובע ומתפיחים את העיגולים שעה ורבע.
  • מחממים את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות
  • מכניסים את הסופגניות עם נייר האפיה לטיגון, ובעזרת מלקחיים שומטים בעדינות את נייר האפייה ומוציאים
  • מטגנים 2 דקות מכל צד

*️⃣אל תוותרו על שימוש במד חום זה חשוב לכל מאפה שתטגנו

יפעת רגב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!