fbpx

סינבון

מאפה שמרים במילוי קינמון
רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

1 ק"ג קמח 'נפלאות'

2 כפות שמרים יבשים

½ כוס סוכר (כוס = 240 מ"ל)

100 גרם חמאה או מחמאה רכה

2 כוסות מים חמימים

½ כוס שמן

2 ביצים

למילוי קינמון ולגלייז:

 

למילוי קינמון – לערבב בקערה :

50 גרם מחמאה או חמאה

¼-1 כוסות סוכר לבן או חום

2 כפות קינמון

 

לגלייז:

4 כפות סוכר

1 כף עד ½-1 כפות מים

אופן ההכנה:

לבצק:

ללוש לבצק אחיד ורך ולהתפיח כשעה

 

לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים

כל חלק לפתוח למלבן דק וארוך

למרוח במילוי הקינמון

לגלגל לרולדה

להכניס למקפיא ל-20 דקות

לחתוך לפרוסות בעובי של 2 ס"מ

להכניס כל שבלול לתבנית שקעים

למרוח ביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש על 180° עד שמזהיב

כשהסינבון מתקרר לזלף את הגלייז ולפזר גבישי סוכר לקישוט

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!