fbpx

סמבוסק גבינה

רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-12 דקות עד להזהבה.

החומרים:

לבצק:

♪ 1 ק"ג קמח "נפלאות"

♪ ½1 כפות שמרים יבשים

♪ 100 גרם מחמאה מומסת

♪ 2 ביצים L

♪ 2 כפות סוכר

♪ 1 כף מלח

♪ 2 כפות חוויאג' לאפיה

♪ 2 כוסות מים פושרים (כוס = 240 מ"ל)

למילוי:

♪ 2 חב' גבינת טוב טעם

♪ 200 גרם גבינה צהובה מגורדת

♪ 150 גרם גבינה בולגרית

♪ 2 ביצים

♪ 1 כף קמח

♪ פלפל שחור

אופן ההכנה:

♫ להמיס את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהמחמאה

♫ ללוש לבצק, לקראת הסוף להוסיף את המחמאה ולהתפיח כשעה

♫ לחלק את הבצק ל-20 חלקים, לקרוץ עיגולים בעובי ½ ס"מ, למלא  במלית, לקפל ולהדק שוליים (רצוי בעזרת מזלג).

♫ להניח בתבנית, למרוח בביצה ולפזר שומשום

♫ לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-12 דקות עד להזהבה.

נועם זיגדון

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!