רמת קושי: קל
זמן אפייה: כ-20 דקות עד שמזהיב
החומרים:
½-4 כוסות קמח תופח 'נפלאות' (כוס = 240 מ"ל)
(אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
¼ כוס סוכר
200 גר' מחמאה (או חמאה) רכה
1 ביצה L
1/2 כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
לסירופ:
2 כוסות מים / 1 כוס סוכר / מיץ מחצי לימון
להרתיח ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות
אופן ההכנה:
ללוש לבצק אחיד
לגלגל לאצבעות דקות
לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-20 דקות עד שמזהיב
לטבול בסירופ, לגלגל בקוקוס ולהגיש
נועם זיגדון