כמות: כ-60 עוגיות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן אפייה: כ – 20 דקות עד שמזהיב
החומרים:
1 ק"ג קמח 'נפלאות'
5 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר (כוס = 240 מ"ל)
1 וחצי כוסות שמן
1/2 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס שקדים טחונים גס
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
3 סוכר וניל
3 אבקת אפיה
1/4 כוס מיץ תפוזים או מים
גרידת תפוזים וגרידת לימון
1 כפית תמצית שקדים
1 כף אניס (שומר)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים יחד עם הסוכר לקצף תפוח
להנמיך מהירות, להוסיף שמן ולהמשיך להקציף כדקה
להחליף לוו גיטרה ולהוסיף את שאר המצרכים
לפזר מעט קמח
לתת מנוחה 20 דקות
לחלק ל-60 כדורים קטנים
לגלגל בשומשום
ליצור צורה של עלה
להניח במרכז שקד ולגלגל שוב בשומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ – 20 דקות עד שמזהיב
נועם זיגדון