fbpx

עוגיות מלוחות

כמות: 20-25 זוגות
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפייה: 15-20 דקות

החומרים:

  • 2 כוסות קמח חיטה מלא של נפלאות
  • חצי כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן
  • כף חומץ
  • שומשום שחור ולבן לקישוט
  • ביצה טרופה

ממרח כבד צמחוני

  • 2 בצלים סגולים גדולים פרוסים דק
  • כוס פקאן קלוף לא קלוי
  • סלסלה פטריות פורטובלו (החומות)
  • מלח
  • פלפל
  • מעט תימין מיובש
  • 3 ביצים קשות

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר נשים את הקמח, המלח ואבקת האפיה. נוסיף שמן, מים רותחים וחומץ, ונערבב לבצק שמנוני מאד. נכסה את הבצק היטב וניתן לו לנוח כחצי שעה. אחרי חצי שעה ניתן ללוש עוד כדקה במידה והשמן מציף את הבצק.

נחמם תנור ל 180 – מעלות. נעביר את הבצק לנייר אפיה ונכסה בנייר אפיה נוסף. נרדד דק דק בעזרת מערוך. אם הבצק 'מתנגד', פשוט נמתין כ 5 – דקות ושוב נרדד.

נסיר את נייר האפיה העליון ונעביר את הבצק לתבנית אפיה גדולה. בעזרת סכין משונן או גלגלת פיצה נפרוס את הבצק למשולשים שווים בגודלם, נחתוך לריבועים גדולים בערך 10 על 10 ס"מ, וכל ריבוע נחצה באמצעו.

נמשח את משולשי הבצק בביצה טרופה, נפזר שומשום ונכניס לתנור החם לאפיה של 15-20 דקות, להשחמה נאה. נוציא ונצנן. נשמור בקופסה סגורה היטב עד להגשה.

 

אופן הכנה ממרח כבד צמחוני:

נטגן את הבצלים במעט שמן, נחתוך את הפטריות לפרוסות ונוסיף אל הבצלים. נטגן מספר דקות לריכוך. נוסיף את הפקאנים ונטגן עוד כ 2- דקות. נתבל ונצנן. נעביר למעבד מזון ונטחן יחד עם הביצים הקשות. נתבל לפי הטעם.

 

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!