החומרים:
3.5 כוסות קמח כוסמין 80% (כוס = 180 מ"ל)
1.5 שקיות אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
תמצית וניל
ביצה
קורט מלח
2 כפות קצפת
למילוי לפיזור:
למילוי: ריבה בטעם שלכם
לפיזור: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון מכניסים את הקמח ושקית אבקת אפיה ומערבבים.
מוסיפים את המרגרינה ותמצית הווניל, מעבדים בפולסים עדינים ותוך כדי מוסיפים חצי שקית אבקת אפיה, ביצה, קורט מלח וקצפת.
מערבבים עד לקבלת מרקם פירורים גסים, מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים עד לאיחוד הבצק.
מרדדים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
מוציאים, מעבדים מעט לריכוך הבצק, ומרדדים לעובי חצי ס"מ.
קורצים את 2 צידי הסנדוויץ' ועושים חור בעליון.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה, מוציאים ומקררים.
על העוגייה התחתונה שמים מעט מהמילוי, סוגרים עם העוגייה העליונה (המחוררת) ומפזרים אבקת סוכר.