fbpx

עוגיות שוקוצ'יפס בקלי קלות

מזג אוויר חורפי מעט, ספל קפה חם, עוגיות טריות שנמסות בפה. מה צריך יותר?
רמת קושי: קל
זמן אפייה: 12 דקות

החומרים:

2 כוסות + 2 כפות קמח
כפית שטוחה אבקת סודה
3 כוסות שבבי שוקולד צ'יפס
200 גר' חמאה רכה או מרגרינה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפות חלב
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את החמאה והסוכר, ומערבבים על שהסוכר נבלע בחמאה.

– מוסיפים את הביצים, ומערבבים עם מטרפה או עם וו גיטרה.

– מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

– בקערה נפרדת מכניסים את הקמח ואבקת הסודה, מערבבים, ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב לתערובת החמאה.

– מוסיפים את השוקולד, מערבבים מעט (לא יותר מדאי), ומכניסים למקרר למשך שעה.

– מוציאים עם כפית, ומכדררים לכדורים עם ידיים לחות.

– מסדרים בתבנית (עם רווחים), מכניסים לתנור בחום של 180 מע' למשך כ – 12 דקות (לבדוק בזהירות), ומוציאים כשהן רכות וזהובות על גבי רשת.

1. למי שאוהב עוגיות קשות יותר אפשר להשאיר בתנור מעט יותר זמן.
2. את החמאה והביצים להשאיר בטמפרטורת החדר.
3. העוגיות נוטות להשתטח באפיה, כדאי לעשות אותן בגודל של כפית ולהניח לגובה.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!