fbpx

עוגת גזר

עוגת גזר רכה, עסיסית וריחנית, עם נגיעות של קינמון ודבש.
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 50 דקות

החומרים:

3 ביצים xl
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
כפית קינמון
כפית דבש
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
כוס ו 3/4 קמח לבן, (או כוסמין לבן)
4 גזרים מגורדים דק
ניתן להוסיף חופן אגוזים או חופן צימוקים

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

– מנמיכים מהירות ומוסיפים את השמן, קינמון, דבש, סודה לשתיה, מלח, אבקת אפיה, קמח, גזר, (והאגוזים או הצימוקים, לא חובה).

– מעבירים לתבנית עגולה קוטר 22 או תבנית אינגליש, מכניסים לתנור בחום 170 מע' (מדף שני מלמטה) למשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

– מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.

* אפשר להשתמש בסווכר לבן במקום סוכר חום.
* המידות בכוס מידה אוניברסלי או בכוס ח"פ לשתיה חמה.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!